Andet
0

Tagrester bruges til træbriketter

brænde og træbriketterNår der lægges et nyt tag er der ofte en masse træ i overskud, det kan f.eks. være det træ man fjerner for at få plads til vinduer, solceller, skorsten osv. men også alle de små rester fra lægter osv. Mange steder samles alle de forskellige trærester og skæres til fliser eller savsmuld som så benyttes til fremstillingen af træpiller og træbriketter. Kvaliteten af disse træbriketter afhænger af hvad typer af rest træ der benyttes til produktion af dem og den variere meget. Er det ren savsmuld fra f.eks. møbel og snedker industrien er kvalitet ofte rigtig høj da det her er tale om træ af høj kvalitet og samtidig meget tørt træ. Se f.eks dette her eksempel på kvalibraende.dk der i stor stil benytter kvalitets trærester til at fremstille briketter og andre typer af brænde.

Mange vælger at bruge træbriketter og træpiller frem for f.eks. ege og bøge brænde da det sviner mindre, er nemmere at opbevare og ofte mere tørt end traditionelt brænde, hvilke igen er med til at øge brændværdien.
Der findes flere forskellige typer af briketter som f.eks. hardwood briketter der laves af specielle træsorter og ikke som vi har beskrevet oven over. De mest kendte herhjemmer er de hvide savsmuds briketter som ofte er dem der er produceret af spild og rest træ fra den danske og svenske industri, f.eks. det overskuds træ der må være ved diverse former for tagrenovering og andet tømrer arbejde.
Også inden for landbrug er det ofte en masse spild produkter der benyttes til at lave briketter. Colorado tech er et firma der arbejder på at udvikle forskellige typer af træbriketter af bio rester som f.eks. fra korn og majs. Disse træbriketter er af en betydelig højere standard end de fleste og brænder længere samt giver en bedre varme i modsætning til mange af de billige typer af træbriketter som kan købes i online butiker eller den lokale trælast. Du kan se mere om dette i vores indlæg her

Der arbejdes stadig på alternativ former for briketter, både via trærester men også fra andre kilder som super sammenpresset hø eller papir, som også vil kunne give en fornuftig brændværdi til billige penge. Dog ser mange helst at man går væk fra disse typer af opvarmning og istedet fokusere på solceller, solfangere og andre typer af vedvarende grøn energi der ikke er med til at udlede mere Co2, som afbrænde af træ og træbrikketer jo gør.

Find prisen på et nyt tag

Det at finde en ordenlig pris når der skal lægges tag kan ofte være en svær opgave da der er så mange forskellige ting der spiller ind. Derfor har vi udarbejded en online tag beregner hvor du nemt og hurtigt kan få et overblik over hvor meget et nyt tag cirka vil koste dig. Du kan finde priser her på Nyt Tag Tilbud

Gratis tagtjek

Få et gratis tagtjek hos en tag prof og få inspiration til mulighederne til din tagkonstruktion. Bestil gratis møde

Guide til nyt tag